Dynaudio EMIT serie

De Emit-serie van Dynaudio biedt toegang tot het high-end audio-universum en levert opmerkelijke prestaties in zijn prijsklasse. Audiofiele liefhebbers hoeven zich niet meer af te vragen wat hun eerste stap moet zijn, want met de Emit-serie krijgen ze alles wat ze nodig hebben.

De serie omvat:

  • twee stand-mounted monitor modellen: Emit 10 en Emit 20
  • twee vloerstaande modellen: Emit 30 en Emit 50
  • een centerluidspreker: Emit 25C

    Deze zijn allemaal ontworpen, vormgegeven, getuned en geoptimaliseerd zijn in de Dynaudio Labs in Denemarken. De ontwikkeling van deze luidsprekers werd mogelijk gemaakt door de geavanceerde Jupiter meetfaciliteit, een enorm meetcomplex dat een cruciale rol speelde in het proces.

De Cerotar-tweeter is de standaard voor alle luidsprekers in de Emit-serie. Hij is afkomstig van de Evoke-serie en gebaseerd op de Esotar Forty-tweeter uit de Special Forty jubileumluidspreker. De speciaal ontworpen AirFlow-magneet in de Cerotar-tweeters is gemaakt van keramisch strontiumcarbonaat ferriet+ en de 28mm spreekspoel is gewikkeld van aluminiumdraad. Dit is een typisch kenmerk van Dynaudio en ook te vinden in de legendarische Esotar 3 tweeter.

Om ongewenste resonanties tegen te gaan, is er geavanceerde 'airflow-optimisatie' achter het gecoate textiel van het soft-dome-membraan. De interne Hexis dome controleert de luchtstroom voor een gelijkmatigere frequentierespons en schonere, aangenamere hoge frequenties.


De mid/bas-luidsprekers, middentoners en woofers zijn allemaal gebaseerd op de drivers in de Evoke-serie en hebben conussen gemaakt van Dynaudio's eigen ontwikkelde materiaal, MSP (Magnesium Silicate Polymer). Ze zijn direct aan de spreekspoelconstructie met verkoperd aluminiumdraad gelijmd voor een nog betere controle over hun beweging.

Dubbele magneetsystemen van ferriet-keramiek leveren de aandrijfkracht en zorgen voor betere controle over de beweging en de uitslag van de conus, waardoor een grotere klankmatige precisie wordt bereikt. De hybride wisselfilters in de Emit-serie zijn voor elke luidspreker afzonderlijk afgestemd, wat resulteert in een klankmatige consistentie binnen de serie die essentieel is voor meerkanaals-systemen.

Alle Emit-luidsprekers hebben een nieuwe basreflexpoort met dubbelzijdige uitloop die geoptimaliseerd is om turbulentie te verminderen. Ook het inwendige dempingsmateriaal is tot op de gram nauwkeurig afgewogen voor de beste combinatie van demping en transparantie.

De kasten zijn gemaakt van 18 millimeter dik MDF en bieden de keuze uit drie afwerkingen met prachtig, speciaal vervaardigd laminaat: Zwart, Wit en Walnoot. Alle luidsprekers worden geleverd met een zwart, magnetisch bevestigd frontpaneel.Inbouw luidsprekers; de ideale oplossing voor mijn Home Cinema. Nooit gedacht dat zo een hoge kwaliteit mogelijk was.

E.V. - Sonance

Op zoek naar de geschikte partner voor je bedrijfspand?