Telenet analoge FM radio
25 februari 2020
Dynaudio Heritage Special
23 november 2020
Telenet analoge FM radio
25 februari 2020
Dynaudio Heritage Special
23 november 2020

Dynaudio Special Forty

Ter gelegenheid van hun 40-jarige bestaan bracht Dynaudio in 2017 twee speciale edities uit in twee prachtige kleuren: de Special 40 Red Birch en Grey Birch. De speaker kon rekenen op heel wat enthousiasme en populariteit. Dynaudio introduceert nu twee nieuwe versies met fineerafwerking.

Special Forty Black Vine

De Black Vine editie heeft een opvallend design door het contrast tussen de dieprode, bijna zwarte fineer en de felle robijnrode accenten die de speaker een speciale, levendige look geven.

Special Forty Ebony Wave

De Ebony Wave versie heeft zoals de naam al impliceert, een opvallend golvende structuur in het grijsbruine berkenfineer.

Zowel de Black Vine als de Ebony wave zijn met de hand gemaakt en hun afwerkingsgraad is van ongekend hoog niveau. De transparante laklaag geeft beide speakers het effect van glas te zijn.

De Spcial Forty Esotar tweeter en woofer hebben beide een groot frequentiebereik, wat zorgt voor een optimale integratie tussen beide units. De Esotar Forty tweeter maakt gebruik van een ultra-krachtige neodymium magneet, een geoptimaliseerde AirFlow en Dynaudio's bekende met ferrofluid gedempte aluminium spreekspoel.

De woofer kan met gemak frequenties tot 4000Hz aan. De Dynaudio ingenieurs hebben ervoor gezorgd dat de frequentie-overgang in de driver zelf plaatsvindt, in plaats van dat het signaal in de wisselfilter moet aangepast worden.

De kenmerken van de Special Forty in een notendop:

  • Hoogkwalitatieve afwerking
  • Groot frequentiebereik: 41Hz - 23kHz
  • Impedantie: 6 ohm
  • Rendement: 86dB
  • Wisselfilter: tweeweg, eerste orde
  • Afmetingen (B x H x D): 19.8 x 36 x 30.7 cm